Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα βιβλιοφιλικά - 1




"Η ανάγνωση ενός βιβλίου του Θερβάντες, του Φλωμπέρ, του Σοπενχάουερ, του Μέλβιλ, του Ουίτμαν, του Στήβενσον ή του Σπινόζα αποτελεί εμπειρία εξίσου συγκλονιστική με το να ταξιδεύεις ή να είσαι ερωτευμένος".


Μπόρχες



Σημειώσεις: Στη φωτογραφία ο Μπόρχες με την Μαρία Κοντάμα ενώ περπατούν στην όχθη του Σηκουάνα το 1983. Η σειρά, "Τα Βιβλιοφιλικά" αναρτώνται με αφορμή την ανάγνωση του εξαιρετικού βιβλίου του Ζακ Μπονέ: "Βιβλιοθήκες γεμάτες φαντάσματα", εκδ. Άγρα. Προσοχή! Το βιβλίο απευθύνεται αυστηρά σε βιβλιόφιλους, βιβλιομανείς και βιβλιοφάγους.

4 σχόλια:

librarian είπε...

Θα μας δώσεις δηλ. κι άλλα τέτοια όμορφα αποσπάσματα σε αυτή τη σειρά με αφορμή το γλυκό αυτό βιβλίο που κάθε βιβλιόφιλος έτρεξε να αγοράσει;

ναυτίλος είπε...

Eννοείται!
To 90% αυτών που γράφει ο Μπονέ με εκφράζουν απόλυτα!
Ωστόσο σκέφτομαι να αρχίσω ΅Τα βιβλιοφιλικά΅ με Μπονέ και στη συνέχεια να επεκταθώ και σ άλλους.

librarian είπε...

Καλή αρχή! Ξέρεις πόσο αγαπάμε τη λέξη "Βιβλιοφιλικά" εμείς!

llachar είπε...

Είναι τρομερό το πόσο εσωστρεφής μπορεί να γίνει η ανάγνωση,όμως συχνά νιώθω τον έρωτα που περιγράφει ο Μπόρχες για τη βιβλιοθήκη αυτή καθ'αυτή. Ένας καθηγητής μου έλεγε ότι οι γυναίκες περισσότερο από τις άλλες γυναίκες ζηλεύουν τις βιβλιοθήκες του άντρα τους αφού εκείνες θα βρίσκονται πάντα πρώτες στην προτίμησή τους. Άντε καλούς έρωτες και υπέροχες ερωμένες!