Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αναγνωστικός απολογισμός





Μετά από τρεις εβδομάδες χαλάρωσης επιστρέφω στην Αθήνα. Ο αναγνωστικός απολογισμός είναι πραγματικά πλούσιος: "Ν' ακούω καλά τ' όνομά σου" του Σωτήρη Δημητρίου, "Το κουτσό" του Κορτάσαρ, "Minima memorialia" του Άγγελου Ελεφάντη, "Από την Πίζα στην Αθήνα" του Ζήσιμου Λορεντζάτου, "Η θάλασσα" του Μπάνβιλ, "Ο θάνατος της Μπελ" του Σιμενόν, "Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα" του Πάνου Τσίρου, "Τηλεφωνήματα" του Μπολάνιο. Επίσης, αποτελείωσα τους "Καθρέφτες" του Γκαλεάνο, που τους είχα ξεκινήσει το προηγούμενο καλοκαίρι και με περίμεναν στο νησί, διάβασα καμιά διακοσαριά σελίδες από την "Εποχή των άκρων" του Χόμπσμπάουμ και ελπίζω στο ταξίδι της επιστροφής να ολοκληρώσω τους "Ανθρώπους του Σμάιλι" του Λε Καρέ.
 



Σημείωση: Το εικαστικό είναι της Debbie Radcliffe και απεικονίζει μια άποψη του λιμανιού στο Λουτράκι της Γλώσσας. Στο βάθος διακρίνεται η Σκιάθος.

   

7 σχόλια:

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Όντως πλούσιος απολογισμός, θα ενδιέφερε και μια προσωπική αποτίμηση. Έχω διαβάσει τη Θάλασσα, μου άρεσε, ο Μπάνβιλ μου αρέσει, όπως και ο Γκαλεάνο. Θα ήθελα να διαβάσω του Λορεντζάτου, όσο για την Εποχή των άκρων, "τελειώνεται" ποτέ; Ο Λε Καρέ είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και ο Μπολάνιο ενδιαφέρων.Για τον Ελεφάντη, του οποίου δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο, έχω απέραντη εκτίμηση στην προσωπικότητα (κρίμα που έφυγε νωρίς), θυμάμαι όχι τυχαία τώρα τη συμβολή του για την ελληνική έκδοση του βιβλίου του Μισεά "Η εκπαίδευση της αμάθειας".

ναυτίλος είπε...

Εννοείται πως για κάθε βιβλίο από αυτά που διάβασα στις διακοπές θα υπάρξει προσεχώς μια ανάρτηση... Προς το παρόν τα ... μηρυκάζω.

Lapsus digiti είπε...

Ας κάνουμε κι εμείς έναν απολογισμό:

"Ο Σόλομον Γκάρσκυ ήταν εδώ" του Μορντεκάι Ρίχλερ, "Πφιτς" και "Ο κύριος Μι" του Άντριου Κράμεϋ, 2666 του Ρομπέρτο Μπολάνιο (το μόνο απ' τα μεταφρασμένα στα ελληνικά, που είχα αφήσει αδιάβαστο, τώρα μένει το "Τρίτο Ράιχ"), "Οι άγνωστοι μέσα στο σπίτι" του Ζωρζ Σιμενόν, "Η Σκιά του ανέμου" του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, "Ο άγγελος της πείνας" και "Η αλεπού ήταν και τότε ο κυνηγός" της Χέρτα Μύλερ, "Πρωινή Επίσκεψη" και "Παρουσία" του Τάσου Γουδέλη, "Ο αναγνώστης του Σαββατοκύριακου" του Δημήτρη Φύσσα.
Ξεκίνησα σήμερα τα διήγηματα του Θράσου Καστανάκη (εκδ. Πλειάς), παράλληλα τσιμπολόγησα κάτι "Από το Καλάθι των αχρήστων" του (σκηνοθέτη) Νίκου Παναγιωτόπουλου και με κοιτούν αδιάβαστοι "Οι εφτά τρελοί" του Ρομπέρτο Αρλτ...

ΥΓ. Αν ενδιαφέρεστε ακόμη για μια φωτοκόπια των διηγημάτων του Ερνάντες, αφήστε μου εδώ το μέιλ σας να επικοινωνήσω μαζί σας.

ναυτίλος είπε...

Lapsus digiti, καλό φθινόπωρο να 'χεις!
Επί μια εβδομάδα έψαχνα τον Ερνάντες και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό! Το e-mail μου είναι:
aldam1963@yahoo.com. Ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση.
Πλούσιος και ο δικός σας απολογισμός... Ο Κράμεϋ πώς ήταν; Δεν έχω τίποτα δικό του.

Lapsus digiti είπε...

Καλό φθινόπωρο! Ο Κράμεϋ μου άρεσε -ιδιαίτερα "Ο κύριος Μι"- και σκοπεύω να διαβάσω και τα άλλα βιβλία του.

Τα υπόλοιπα απ' το μέιλ.

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Του Crumey έχει ενδιαφέρον και το Μόμπιους Ντικ.

ναυτίλος είπε...

Αγαπητή Κατερίνα, θα το' χω υπόψη μου. Σ' ευχαριστώ για την πρόταση.